MODTAG VORES
NYHEDSBREV

Header. Cisternerne. Events

Fuldmånearrangement

Den 22. september Kl. 16.00-18.00
FOREDRAG: HIROSHI SAMBUICHI OG ASSOCIERET PARTNER, ALEX HUMMEL LEE (UDSOLGT)
Efterårsjævndøgnet varsler vinterens komme, når nat og dag igen er lige lange. I Cisternerne markeres denne dag med et kombineret udstillingsbesøg og foredrag ved Hiroshi Sambuichi og associeret partner, Alex Hummel Lee, på Frederiksberg Slot, Ridehuset. Slottet indgår som en vigtig del af årets udstilling. Via et camera obscura er det lykkedes Sambuichi at skabe en direkte spejling af bygningen i Cisternernes mørke. Foredraget varer fra kl. 16.00-18.00 og udstillingen i Cisternerne kan besøges inden. Fællesbillet til foredrag og udstilling: 60 kr.
Køb billet via Billetto (UDSOLGT)
Arrangementet er støttet af Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation


Den 26. september kl. 17.00-18.15
FREDERIKSBERGMUSEERNE LIVE PÅ BIBLIOTEKET

Frederiksbergmuseerne og Biblioteket Frederiksberg arrangerer i fællesskab en række korte foredrag, hvor du to gange om året kan få et kig bag kulisserne på museernes aktuelle og kommende udstillinger og møde nogle af personerne bag. Arrangementet foregår i Tidsskriftlæsesalen på Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3.
Der er fri entre uden billet.

Kom og få en ekstra dimension til museumsoplevelsen - enten før eller efter du går på opdagelse på Frederiksbergmuseerne.
Hør fotograf og arkitekt Christina Capetillo fortælle om sin udstilling ”Det antropoceniske arkiv”, der vises i Møstings Hus fra d. 23.9 – 29.10. Udstillingen viser Capetillos undersøgende fotografier af spor og møder mellem kultur og naturtilstand i den antropocene tidsalder. Capetillo fokuserer på, hvordan naturen går fra at være land til landskab gennem billedtraditioner, og hvordan et landskab kan forme os som mennesker og forståelsen af vores omgivelser.

Cisternerne viser i 2017/18 den anmelderroste udstilling ”the Water”, skabt af den japanske stjernearkitekt Hiroshi Sambuichi. Hør Cisternernes arkitektfaglige medarbejder Camilla Stig fortælle om det udbytterige samarbejde med Sambuichi, om udstillingens tilblivelse og de mange særlige detaljer, der kan opleves i dybet under Søndermarken

Projektleder Sidsel Galatius fra Bakkehuset slutter aftenen af med en introduktion til efterårets mange arrangementer der overordnet står i litteraturens tegn, men som også byder på havevandringer, markedsdage og koncerter.


Den 5.-7. oktober kl. 18.00-23.00
REFLEKTOR LIGHT FESTIVAL: Måneskin i undergrunden
Efter den store succes i 2016 sørger REFLEKTOR igen i år for at Søndermarkens efterårsmørke lyses op af lyskunst i verdensklasse. Cisternerne holder ekstraordinært åbent og iscenesætter Sambuichis japanske helligdom.
Den 5. oktober, når fuldmånen skinner vil man i øvrigt kunne deltage i et af vores gentagne fuldmånearrangementer, hvor månens mystiske lys sættes i fokus med foredrag, sakesmagning og sejlads.
Særpris: 40 kr. (betales ved indgangen)


DEN 13. OKTOBER KL. 18.00-24.00
KULTURNATTEN 2017: Lanterneworkshop og japansk folkekøkken
På Itsukushima tændes lanternerne, når mørket falder på, og ligeledes vil man på kulturnatten kunne opleve Cisternerne iscenesat med en myriade af lanterner. Udenfor vil der være japansk folkekøkken med Isao Suzuki, indehaver af den japanske restaurant Issa på Vesterbro.

Derudover vil arkitekt Gitte Mathiasen holde workshop, hvor man kan få lov at udfolde sig kreativt med lanterner og origami i tæt relation til årets udstilling. 

Adgang med kulturpas