Undervisning


Testforløb

Dyk ned under jorden i hovedstadens gamle vandreservoir, hvor det nu er kunst i stedet for vand, der fylder de særegne rum. I Cisternerne tilbyder vi temaomvisninger og spændende, tværfaglige undervisningsforløb til skoleklasser. I er også velkommen til at besøge udstillingen på egen hånd med vores inspirationsmateriale, som frit kan hentes her på siden.
Læs mere om vores tilbud til skoleklasser her:

Omvisninger
for skoleklasser


Cisternernes historie er fortællingen om øget urbanisering, om koleraepidemi, byplanlægning og hygiejne i 1800-tallet. Historien trænger ind under huden, når man færdes i de helt særegne rum, hvor luftfugtigheden altid er tæt på 100 %, temperaturen svinger mellem 8 og 16 grader, og lyde kastes mellem søjlegangene i 17 sekunders efterklang.

Omvisningen tager udgangspunkt i Cisternernes historie som tidligere vandreservoir. I en dialogisk undervisningsform bliver stedet introduceret og perspektiveret. Desuden vil omvisningen komme omkring den aktuelle kunstudstilling i Cisternerne – en totalinstallation, der strækker sig over hele det 4.320 kvm store rum - og vi ser nærmere på de smukke drypsten, der dannes langs loft og søjler.

Omvisningen er typisk rettet mod fagene billedkunst og historie, men fokus vores kan vægtes afhængigt af den enkelte undervisers ønsker.


Naturfagligt undervisningsforløb - Vandets vej gennem tiden

Hvad sker der, når regnvand siver ned igennem jordlag til grundvandet? Hvordan påvirker vi mennesker naturens økosystemer? Og hvad kan målinger fra Søndermarken lære os om fremtidens drikkevandsforsyning?
 
Cisternerne er et helt unikt sted for naturvidenskabelige eksperimenter og målinger. Derfor har Cisternerne i samarbejde med Frederiksberg Forsyning udarbejdet et undervisningsforløb til grundskolens 9. klasse bestående af 9 lektioner med fokus på det fællesfaglige område: Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer. Som en del af forløbet indgår en felttur - a samlet 6 lektioner - til Cisternerne og Frederiksberg Forsyning. Derudover indgår der to lektioner inden ekskursionen, hvor klassen arbejder med drikkevand, opstiller hypoteser og laver undersøgelser samt én opfølgende lektion, hvor klassen arbejder videre med målingerne hjemme på skolen.

 

 


Book jeres 3 lektioner i Cisternerne på mail:  
Book jeres 3 lektioner hos Frederiksberg Forsyning via deres hjemmeside

 

Inspiration til besøg på egen hånd

Vil I besøge Cisternerne på egen hånd?

Husk at melde jeres ankomst på info@cisternerne,dk senest dagen før, også selvom I ikke skal have en guide - på den måde kan vi planlægge dagen bedst muligt for alle besøgende. 

Find emner og spørgsmål, I kan arbejde med i forlængelse af jeres besøg i den aktuelle udstilling i vores inspirationsmateriale. Materialet er opdelt, så det kan tilpasses flere niveauer – indskoling, mellemtrin, udskoling og gymansie-niveau. Materialet er primært rettet mod fagene Dansk og Billedkunst med giver også mulighed for inddragelse af Samfundsfag.

Hent inspirations-materialet HER
 
 
...Har du spørgsmål eller vil du booke et forløb?
Så kontakt os på

Tilmeld nyhedsbrev

MODTAG VORES
NYHEDSBREV

ÅBNINGSTIDER 2018

Oplev årets udstilling
IN IS THE ONLY WAY OUT af kunstneren Jeppe Hein.

Åbningstider:  
Ti.-ons.: kl. 11-18
Tors.: kl. 11-20
Fre-søn: kl. 11-18
(lukket mandag)

Entré
Voksen: 70 kr
Studerende: 50 kr
Senior 65+: 50 kr
Under 18: Gratis
Gruppe (min. 20): 50 kr pr. per.