Kommende Events

 
 
SØNDAG D. 12. AUGUST KL. 9.15 - 11 & SØNDAG D. 19. AUGUST KL. 9.15 - 11
MÆRK DIN MORGEN: YOGA OG MEDITATION I SØNDERMARKEN OG CISTERNERNE (FOR VOKSNE)

IN IS THE ONLY WAY OUT hedder den aktuelle udstilling i Cisternerne af kunstneren Jeppe Hein. Men hvordan kommer man så ind?

En vej kan være åndedrættet. Vi bærer det altid med os, og to søndage i august skal vi mærke det, mens vi laver yoga under træerne i Søndermarken. Vi afslutter med en meditation nede i selve Cisternerne, som vi har for os selv inden udstillingens normale åbningstid. Bagefter vil der også være mulighed for at se udstillingen i ro og mag inden Cisternerne åbner. En udstilling som runger af syngeskålsklang og gong-vibrationer.

Underviser er forfatter og yogalærer TIna Sakura Bestle, der underviser i kundaliniyoga. Kundaliniyoga er for alle. En yogaform, der arbejder indefra og ud. Bevægelserne gentages som en slags tai-chi, der er fokus på åndedrættet, og der afsluttes altid med en mantrameditation. Mantrameditationen i Cisternerne bliver noget helt specielt, for i de underjordiske rum har alle lyde en forsinkelse på op mod 17 sekunder.

Medbring egen yogamåtte og husk en varm trøje - der er køligt i Cisternerne selv på lune sommerdage. 

Pris: 150 kr. (+ billetgebyr)
Begrænsede pladser.
 
Få din billet til d. 12.8 her
Få din billet til d. 19.8 her.

 
SØNDAG D. 12. AUGUST KL. 14
GRATIS OMVISNING - PÅ ENGELSK

Vær med når en af vores dygtige guider fortæller om Cisternernes historie som Hovedstadens gamle vandreservoir og om den aktuelle udstilling IN IS THE ONLY WAY OUT af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein.

Omvisningen er gratis efter betalt entré. Tilmelding ikke nødvendig, men kom i god tid og køb din entrébillet inden omvisningen starter kl. 14. Vær opmærksom på, at omvisningen foregår på engelsk.
Mødested: Indgangspyramiden til Cisternerne i Søndermarken. 
 
Foto: Bloom 2018 / Malthe Ivarsson

 
ONSDAG D. 29. AUGUST KL. 19.30 - 20.45
COPENHAGEN COOKING: OPLEV KUNSTEN MED MAVEN - EN UNDERJORDISK MAD-VANDRING GENNEM CISTERNERNE (UDSOLGT)


Den veganske kok Neel Engholm har skabt en treretters mad-oplevelse, der fortolker Jeppe Heins aktuelle udstilling i Cisternerne: IN IS THE ONLY WAY OUT. Retterne tager sig ud som små spiselige kunstværker, inspireret af Cisternernes rum af rå beton og elementerne fra den aktuelle udstilling. De tre retter serveres i hver sin del af det 4.320 m2 store underjordiske rum, og tager dig med på en mad-vandring gennem udstillingens sansemættede rum – omgivet af et køligt halvmørke og unik atmosfære.

Udstillingen IN IS THE ONLY WAY OUT opfordrer til, at vi sanser verden og mærker vores egen krop. Under Copenhagen Cooking & Food Festival inviterer Cisternerne dig til at opleve udstillingen med din mave: Gennem smagsoplevelserne fra en vegansk mad-vandring, vibrationer fra en gong, der runger i brystkassen og åndedrætsøvelser, som trækker dit fokus dybt ned i maven.

UDSOLGT

Udforsk øvrige events på Frederiksberg under Copenhagen Cooking her.

Foto: Anders Sune Berg / Jeppe Hein: IN IS THE ONLY WAY OUT, Cisternerne 2018.


Omslag

LØRDAG D. 1. SEPTEMBER KL. 10 - 11
LAD EVENTYRET BEGYNDE: EN FORMIDDAG MED EVENTYRFORTÆLLING OG UNDERJORDISK SØGEN EFTER CISTERNERNES FJERDE OG HEMMELIGE KAMMER

Lørdag den 1. september fejrer Cisternerne udgivelsen af eventyret TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL. Børnebogsforfatter Tina Sakura Bestle læser fortællingen højt under Søndermarkens gamle trækroner og inviterer efterfølgende på underjordisk eftersøgning blandt Cisternernes stensøjler og drypsten, hvor en skjult sangstemme leder vejen gennem mørket.

Det bliver en formiddag fyldt af eftertænksomhed og fantasi, når vi dykker ned i Cisternernes stemningsfulde omgivelser. Og hvem ved. Måske nogen finder vejen til det fjerde kammer.

Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Der vil være saftevand til børnene og kaffe til de voksne. På denne dag kan eventyret TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL købes til en særpris på 100 kr.

Børneeventyr om Cisternerne: TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL

Det underjordiske udstillingssted Cisternerne udgiver et eventyr af børnebogsforfatter Tina Sakura Bestle, illustreret af Anna Jacobina Jacobsen. Et eventyr om to modige små søstre, et mægtigt tordenbjerg og et hjertekammer af sten, der siden blev til de cisterner, der i dag ligger gemt under Søndermarkens grønne bakke:

”For ikke så længe siden opdagede man, at der findes et fjerde kammer i Cisternerne og ikke kun de tre, du i dag kan gå rundt i. Det er ganske vist. Men hør … hvis du lover at holde det hemmeligt, kan du nu læse den sande historie om Cisternernes fire kamre.”

En over hundrede år gammel plantegning af vandreservoiret afslører et hemmeligt kammer i Cisternerne. Der har været flere gæt på hvilke hemmeligheder, stenkammeret gemmer på. Da børnebogsforfatter Tina Sakura Bestle hørte om Cisternernes fjerde, forsvundne kammer, blev det inspirationen for eventyret TORDENBLOD OG SØSTRENE SOL, som Cisternerne nu udgiver.


SØNDAG D. 2. SEPTEMBER KL. 14
GRATIS OMVISNING - PÅ DANSK

Vær med når en af vores dygtige guider fortæller om Cisternernes historie som Hovedstadens gamle vandreservoir og om den aktuelle udstilling IN IS THE ONLY WAY OUT af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein.

Omvisningen er gratis efter betalt entré. Tilmelding ikke nødvendig, men kom i god tid og køb din entrébillet inden omvisningen starter kl. 14. Vær opmærksom på, at omvisningen foregår på dansk.
Mødested: Indgangspyramiden til Cisternerne i Søndermarken. 
 
Foto: Bloom 2018 / Malthe Ivarsson

SØNDAG D. 9. SEPTEMBER KL. 14
GRATIS OMVISNING - PÅ ENGELSK

Vær med når en af vores dygtige guider fortæller om Cisternernes historie som Hovedstadens gamle vandreservoir og om den aktuelle udstilling IN IS THE ONLY WAY OUT af den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein.

Omvisningen er gratis efter betalt entré. Tilmelding ikke nødvendig, men kom i god tid og køb din entrébillet inden omvisningen starter kl. 14. Vær opmærksom på, at omvisningen foregår på engelsk.
Mødested: Indgangspyramiden til Cisternerne i Søndermarken. 
 
Foto: Bloom 2018 / Malthe Ivarsson

 
SØNDAG D. 23. SEPTEMBER KL. 19
SYNGESKÅLSKONCERT I CISTERNERNE - UDSOLGT

Oplev Cisternernes aktuelle udstilling IN IS THE ONLY WAY OUT af Jeppe Hein på denne helt særlige aften, hvor musiker Jane Winther indhyller Cisternernes underjordiske rum med klangene fra sin stemme akkompagneret af tonerne fra utallige syngeskåle.

Syngeskålene spiller en vigtig rolle i Jeppe Heins underjordiske udstilling. Denne aften aktiveres skålene, som bruges verden over til meditation, afslapning og healing, af musiker Jane Winthers såkaldte ”sjælemusik”. Jane Winther har udviklet denne særlige musikform af klangskåle og sangstemme gennem mange års erfaring og rejser i Østen. Hendes koncert i Cisternerne bliver en helt særlig lydoplevelse, for i Cisternernes underjordiske søjlegange fastholdes lyde i op til 17 sekunder. Vær med når den allerdybeste del af Cisternerne sættes i svingninger af sang, syngeskålenes healende klange - og kuglebanen af svævende hvide kugler fra Jeppe Heins udstilling.

Arrangementet er en del af Golden Days 2018. 

UDSOLGT


Foto: Anders Sune Berg


ONSDAG D. 26. SEPTEMBER KL. 18.30 - 20 & KL. 20-21.30
KUNSTWORKSHOP EFTER LUKKETID: LAV DIT EGET SYNGESKÅLSMALERI - UDSOLGT

På denne særlige aften, hvor Cisternerne åbner for en lille gruppe på 15 besøgende, kan du gøre Jeppe Hein kunsten efter og skabe dit eget syngeskålsmaleri. Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein har lavet udstillingen IN IS THE ONLY WAY OUT til Cisternernes særlige, underjordiske udstillingsrum.

Syngeskåle, som bruges verden over til meditation, afslapning, healing og religiøse sammenhænge, udgør en vigtig del af udstillingen og Heins praksis gennem de seneste par år. Kunstneren har udviklet et koncept, hvor man bruger syngeskåle fyldt med vand og klare farver til at skabe de smukkeste malerier. I løbet af aftenen vil der være en let forfriskning. Sørg for at iføre dig varmt tøj og praktiske sko, da det er koldt og fugtigt i Cisternerne. Efter malerierne har fået lov at tørre, kan de hentes i Cisternerne og tages med hjem.
 
Pris: 275 kr. (+ billetgebyr)
 
Køb din billet til:
Kl. 18.30 her (få ledige billetter)
Kl. 20.00 her


Kulturnatten 3

FREDAG 12. OKTOBER KL. 18 - 24
Kulturnat i Cisternerne

Til årets Kulturnat kan udstillingen IN IS THE ONLY WAY OUT af Jeppe Hein udforskes på en efterårsmørk aften. Denne aften kan man, i blandt underjordiske søjler, drypsten og kunstværker, lave badges med et personligt budskab, samt deltage i alternative udstillingsintroduktioner på plænen i Søndermarken, der aktiverer kroppen og trækker fokus helt ned i maven.

Mere information følger.


LØRDAG D. 20. OKTOBER KL. 9.30 - 11
KUNSTWORKSHOP I EFTERÅRSFERIEN: LAV DIT EGET SYNGESKÅLSMALERI 

På denne formiddag åbner vi Cisternerne helt eksklusivt for en lille gruppe på 15 besøgende, der skal gøre Jeppe Hein kunsten efter og skabe deres eget syngeskålsmaleri. Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein har lavet udstillingen IN IS THE ONLY WAY OUT til Cisternernes særlige, underjordiske udstillingsrum.

Syngeskåle, som bruges verden over til meditation, afslapning, healing og religiøse sammenhænge, udgør en vigtig del af udstillingen og Heins praksis gennem de seneste par år. Kunstneren har udviklet et koncept, hvor man bruger syngeskåle fyldt med vand og klare farver til at skabe de smukkeste malerier. I løbet af formiddagen vil der være en let forfriskning. Sørg for at iføre dig varmt tøj og praktiske sko, da det er koldt og fugtigt i Cisternerne. Efter malerierne har fået lov at tørre, kan de hentes i Cisternerne og tages med hjem.

 

Pris: 275 kr. (+ billetgebyr)

Køb din billet her

 

Tilmeld nyhedsbrev

MODTAG VORES
NYHEDSBREV

ÅBNINGSTIDER 2018

Oplev årets udstilling
IN IS THE ONLY WAY OUT af kunstneren Jeppe Hein.

Åbningstider:  
Ti.-ons.: kl. 11-18
Tors.: kl. 11-20
Fre-søn: kl. 11-18
(lukket mandag)

Entré
Voksen: 70 kr
Studerende: 50 kr
Senior 65+: 50 kr
Under 18: Gratis
Gruppe (min. 20): 50 kr pr. per.