MODTAG VORES
NYHEDSBREV

Sambuichi header

Hiroshi Sambuichi
I 2017 udstiller den japanske stjernearkitekt Hiroshi Sambuichi i Cisternerne.

Sambuichi opnåede tidligt i sin karriere international anerkendelse og står i dag som en af den bæredygtige arkitekturs fremmeste eksperimentalister.

Bygget på delvis personlig intuition og videnskabelige undersøgelser opnår hans værker en bemærkelsesværdig balance mellem poetik og videnskab, en kærkommen sjældenhed i traditionel bæredygtig arkitektur.

Sambuichi opererer med, hvad han kalder stedets flygtige materialer: vindets, vandets og lysets bevægelser, og det er netop disse fænomener, der står helt centralt i arkitektens arbejde med de underjordiske rum.
Udstillingen i Cisternerne vil tage form som en forunderlig totalinstallation, hvor Sambuichis tilgang til - og undersøgelse af - arkitekturen og lokalområdet vil blive demonstreret. Naturen vil igen fylde vand i Cisternerne. Afløbene lukkes og kilderne, der flyder fra Søndermarken, vil sive ind gennem Cisternernes vægge og loft. 

I denne nydannede underjordiske sø vil ligge øer, der huser eksperimenter med flygtige materialer. Der vil gro planter, der næres af Cisternernes usædvanlige atmosfære; en luft, der er konstant mættet med vand, og en temperatur, der aldrig når frysepunktet.

Der vil ikke bruges kunstigt lys, så mødet med rummet defineres af det dybe mørke tegnet af lydbilledet af vandets bevægelser. Når øjnene efter nogle minutter har vænnet sig til mørket fremtræder gradvist det underjordiske landskab, den vide sø og de spredte øer. Sparsomt himmellys fra eksisterende og sporadiske åbninger i loftet reflekteres med spejle og viser vej langs passagen over søen og gennem rummene.

Cisternerne bliver sit eget fungerende energyscape, som en isoleret cyklus mellem vand, lys, luft, planter og mennesker - et underjordisk landskab, man som besøgende går på opdagelse i, mellem kontraster af uudgrundeligt mørke og felter belyst fra oven.

Udstillingen er en del af fejringen af 150-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. I samme periode viser Dansk Arkitektur Center en udstilling, hvor der er mulighed for at dykke dybere ned i Sambuichis tidligere projekter.

150 års-fejringen

I 2017 fejrer Danmark og Japan 150-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser. Det sker med udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, symposier, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design.
Læs mere

Hiroshi Sambuichi

Sambuichi

Født i Yamaguchi, Japan, i 1968.
Tog afgang som arkitekt og bygningsingeniør fra Tokyos videnskabelige universitet og arbejdede for Shinichi Ogawa & Architects.
Stiftede Sambuichi Architects og færdiggjorde sine første projekter i 2001.